Hobby’s van Aad

Trimmen.

Aad gaat elke zaterdag een uurtje hardlopen/trimmen in de duinen. 

Al vanaf het begin van de jaren tachtig gaat Aad elke zaterdagochtend om 8.00 u. met een vaste ploeg een uurtje trimmen in de duinen bij de Duindamse slag.

Meer over het trimmen en foto’s van het trimmen.

Zwemmen

Zwemmen doe ik al van af mijn jeugd, het eerste diploma  geoefend militair zwemmer heb ik in dienst in 1964 in Venlo behaald. Na dienst ben ik verder gegaan met zwemmen en heb het B diploma en de zwemvaardigheids diploma’s 1 t/m 4 behaald. In 1979 heb ik het A-diploma van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van  Drenkelingen behaald in Noordwijk en in 1982 KNBRD-diploma B in Amstelveen.

Vanaf 1975 tot maart 2004 is Aad zweminstructeur geweest bij de Watervrienden Lisse. Hij heeft eerst  het diploma zwemleider A behaald in 1978 en het diploma zwemleider B in 1989 (voor de hogere diploma’s).

Als zweminstructeur heb ik les gegeven voor alle diploma’s en stikkers, vanaf het prille begin met het water vrijmaken en watergewenning  tot en met het hoogste zwemvaardigheid 4 diploma. 

En ook voor alle nostalgische zwemslagen en bijzondere verrichtingen voor het behalen van de zwemvaardigheid-stikkers van de Nationale Raad Zwemdiploma’s 1 t/m 4. Tevens heb ik het diploma A en B voor redding-zwemmen behaald.


De laatste jaren gaf ik ook speciale instructie voor snorkelduiken voor het certificaat en diploma van de Nederlandse  Duikers bond.

Ook ben ik een aantal jaren rapporteur geweest voor de Nationale Raad Zwemdiploma’s bij het afzwemmen voor de diverse Zwemdiploma’s, dan bezocht ik de zwembaden of de verenigingen die een diploma afzwem-feest organiseerde.

Vanaf 2004 ga ik iedere week op dinsdagavond  een uurtje vrij zwemmen. En na mijn pensionering elke dinsdagochtend  voor 9 uur baantjes zwemen in de Wasbeek in Sassenheim.

Badminton

Badminton speel ik al vanaf de tachtiger jaren in het winterseizoen in de sporthal Terwegen met een vaste groep van 4 spelers.

Wandelen

Ook een mooie wandeling maak ik graag met Loek of met Hans zoals op de foto’s te van de diverse wandelingen is te zien .

Klik  hier en je gaat naar het overzicht van de divers wandelingen.


Terug naar boven

Inloggen